Cases d’acollida

Ser casa d’acollida significa acollir a un animal a casa teva temporalment mentre nosaltres no tenim lloc on posar-lo o tenim recursos insuficients.

Ens solem trobar en la situació de no poder agafar un gos o un gat perquè estem plens, ja que no disposem de gaire espai i en aquests casos necessitem ajuda externa, necessitem cases o persones que se’n puguin fer càrrec temporalment. També ens podem trobar en el cas que un dels nostres animals necessitin més atenció que la que nosaltres li podem oferir. Alguns exemples són quan ens trobem davant de bebès que necessiten prendre biberó cada 3 hores, estimular-los per a que facin les seves necessitats, etc. al ser tan petits no poden estar al refugi, necessiten molta atenció, dedicació, responsabilitat i compromís. També, els animals que estan afectats per una malaltia contagiosa i necessiten estar aïllats de la resta, amb un tractament adequat per a cada cas. En aquesta situació i depenent del cas específic hi haurà requisits a complir com no conviure en altres animals, etc. Per últim, per als animals que acaben de sortir d’una operació i necessiten estar en repòs i tranquils, un refugi no és el lloc més adequat per a la seva recuperació, ja que tenen unes necessitats específiques, requereixen molta atenció, l’administració de medicaments o diverses cures diàries.

Quan ets casa d’acollida tots els costos de l’animal van a càrrec d’Acolama, l’únic que has de fer és tenir cura d’ell, donar-li l’amor que necessita, estar atent a les seves necessitats, informar-nos del seu estat o desenvolupament i contactar amb nosaltres davant els dubtes o problemes que hi puguin sorgir.

És molt important ser responsable i constant. Abans d’acollir a l’animal t’has d’informar bé de com és, què necessita i quant de temps és necessària l’acollida. Has de preveure les possibilitats que poden sorgir i pensar si et pots fer càrrec de veritat. És molta responsabilitat, per això busquem persones que es comprometin totalment.

Per últim, si t’enamores del peludet que has acollit i vols adoptar-lo, sempre tindràs preferència davant de la persona externa que s’hagi interessat per ell/a.

Si t’agradaria ajudar-nos en la nostra labor fen-te casa d’acollida posa’t en contacte amb nosaltres, t’esperem!

VEURE ANIMALS PER ACOLLIR

A %d blogueros les gusta esto: